Щоденник IX Консумерського фестивалю. КНТЕУ на захисті прав споживача: відкриття IX Консумерського фестивалю «Час діяти!»

13 березня 2017 року в Гранд-холі корпусу А відбулося урочисте відкриття IX Консумерського фестивалю «Час діяти!», присвяченого Всесвітньому дню прав споживачів.

Відкриваючи фестиваль, перший проректор КНТЕУ Притульська Наталія Володимирівна сказала: «Сьогодні ми розпочинаємо тижневі заходи, під час яких будемо говорити про права, які має споживач, та як їх захищати, чому нас ошукують і як із цим боротися. Ніхто в Україні, крім нас, не займається питанням захисту прав споживачів, не роз’яснює, що робити, коли вони порушуються. Я закликаю всіх приєднуватися до Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів», що започаткували наші студенти та викладачі. Вивчайте Закон “Про захист прав споживачів”: це не для навчання – це для життя».

Студенти КНТЕУ вкотре довели, що вони дуже добре знають свої права та вміють захищати інтереси споживача, взявши участь у квесті під красномовною назвою «Споживач, будь пильним! – Продавець, будь правосвідомим!».

Під час квесту команди «Споживчик» та «White case» розповідали про внесок відомих особистостей у розвиток організованого руху щодо захисту прав споживачів, визначали випадки недобросовісної реклами, вирішували тести, кросворди та ситуаційні завдання, визначали випадки порушення прав споживачів та складали алгоритм дій для відновлення та захисту своїх прав.

Боротьба між суперниками була запеклою, але переможця визначити все ж вдалось. Ним стала команда «White case», учасники якої отримали цінні призи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *